Eski YÖK Başkanı'ndan 'Camiakademi' projesine eleştiri: Öğrencilerin diplomalarına 'medrese mezunudur' yazalım

Eski YÖK Başkanı'ndan 'Camiakademi' projesine eleştiri: Öğrencilerin diplomalarına 'medrese mezunudur' yazalım
T24 Haber Merkezi

Gelecek Partisi Eğitim Politikaları Başkanı ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, üniversite kampüslerinde kurulan 'Camiakademi' oluşumların "paralel" medrese eğitimi verdiğini söyledi. 

 Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Özcan, 6 Eylül 2019’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katılımıyla İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde açılışı yapılan Abdülhak Sancak Camii'ni örnek verdi ve "Rektörlük eliyle kurulan ‘Camiakademi’ isimli oluşum, okulda ‘paralel’ bir medrese eğitimi veriyor" dedi. 

 'Camiakademi' projesini "Her üniversiteye bir de medrese açalım.Buraya devam edip bitiren öğrencilerin diplomalarına 'aynı zamanda medrese mezunudur' yazalım ki işverenler durumu anlasın! Sonra yavaş yavaş üniversiteleri kapatalım" sözleriyle eleştiren Özcan "Artık YÖK'ü kapatıp bütün üniversiteleri Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlama zamanı geldi galiba!" diye yazdı.  

 Yusuf Ziya Özcan söz konusu tweet'inde 18 Mayıs 2018'de Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Menzil tarikatına ait  Semerkant Bilim ve Medeniyet Üniversitesi'ni hatırlatarak  bu üniversitenin Neutec İlaç’ın sahibi Mahmut Bilgiç’in kurduğu vakfa devredildiğini söyledi. Özcan'a göre bu devir "Erdoğan’ın tarikat liderlerinden eğitim alanından ellerini çekmelerini istemesi" iddiasının bir parçası. 

 Câmiakademi projesi nedir? 

Camiakademi projesi ilk kez 19 Mayıs Üniversitesi Kampüsü'nde başlatıldı. Projenin fikir ismi Mehmet Atalay, Diyanet Dergisi'ne verdiği söyleşide "Üniversite camilerinde Sosyal Din Hizmetleri ve Rehberlik Uygulamaları olan bu çalışmanın hedef kitlesi özelde üniversite öğrencileri, genelde ise kampüs ahalisidir" dedi.

 Bu proje kapsamında cami merkezli sohbet, ders, çeşitli proje ve atölye çalışmaları yürütülüyor.